SAMSUN / ONDOKUZMAYIS - Ondokuzmayıs Anadolu Lisesi

Ondokuzmayıs Anadolu Lisesi

Yeşilova Mahallesi Barış Caddesi 19 Mayıs İlçesi / Samsun
Çağın gereklerine uygun nitelikli insan yetiştirmektir.
Misyon
Okulum için belirlenmiş eğitim ve öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli kullanmak. Öğrencilerimizin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmeti sunmak. Öğrencilerimizi iş hayatına ve yüksek öğrenime hazırlamak. Öğrencilerimizi kendilerini sürekli geliştiren girişimci bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. Milli kimliğimizi koruyarak toplumun gelişmesinde katkılar sağlayan bireyler olarak yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2056
Ulaşım
Samsun Toplu Transfer Ulaşım Merkezinden kalkan 19 Mayıs / Engiz dolmuşlarına binip 19 Mayıs ilçe merkezine gelmeden Yeşilköy Sapağında inerek okulumuza ulaşabilirsiniz. Özel aracı ile gelmek isteyenler için okulumuz Samsun - Bafra yolu üzerinde, 19 Mayıs ilçe merkezine gelmeden, Dereköy´de bulunan Turan Usta Bafra Pidesi´ni Bafra yönünde 2 km geçtikten sonra yolun sol tarafında kalmaktadır. 19 Mayıs ilçe girişindeki plaka tespit kameralarının hizasında bulunmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuza il ve ilçe merkezinden öğrenci servisleri hizmet vermektedir. Mahallelerden de taşımalı eğitim kapsamında servislerle ulaşım sağlanmaktadır.
İlçe Merkezi
İl merkezine 30 km, ilçe merkezine 2 km uzaklıkta yer almaktadır.